6 забавни дейности по английски език за Вашето дете

6 забавни дейности по английски език за Вашето дете.

Помогнете на детето си да практикува знанията му по английски език дома с тези забавни дейности за млади ученици. Тези дейности помагат за развитието на ключови умения по английски език, включително четене, писане, слушане и говорене. Те също така обхващат теми и ситуации, с които децата Ви са запознати, като зоопарк, лекар и библиотека, така че те се чувстват по-мотивирани да учат.

Игрите са фантастичен начин да помогнете на децата да научат нови умения, да изградят увереност и да практикуват английския си. Независимо от нивото на владеене на английски език, ние имаме много дейности, на които можете да играете с детето си.

1. Учете с песни
Пеенето е чудесен начин да помогнете на децата да научат нови думи. Освен това може да им помогне да запомнят новите думи и да практикуват произношението си. Можете да пеете заедно с видеоклипове, да научавате нови думи и да повтаряте песните толкова пъти, колкото детето Ви желае.

2. Какво е това?
Онлайн играта “Какво е това?” помага за подобряване на уменията за четене на Вашето дете. Прочетете имената на животните и вижте дали съвпадат с картинката! Можете също така да им помогнете да практикуват речника си, като помолите детето си да назове животното или предмет на английски по време на Вашата разходка, в супермаркета или в библиотеката.

3. Онлайн игри за слушане
Слушането е ключова част от Cambridge English Qualifications. Нашата дейност на ниво A2 Work and jobs кара учащите да изслушат проста информация и да изберат отговора от снимки. С живи, ярки снимки, тези игри за слушане вдъхновяват децата да се забавляват, докато учат. Предлагат се и дейности за слушане за ниво преди A1 (На плажа) и ниво A1 (В дома).

4. Какво виждате?
Практикуването на говорни дейности у дома може да помогне на детето ви да се чувства в безопасност и да изгради увереността си, тъй като няма да се страхува да прави грешки.

При някои от нашите говорни дейности, като нашата дейност на ниво А2 “В музея”, детето трябва да сравни две картинки и да говори за всички разлики, които вижда. Най-малките курсисти може също да искат да нарисуват своя собствена картина. За да им помогнете да практикуват английския си, помолете ги да опишат нещата в собствената си картинка и да използват речник, за да търсят нови думи.

5. Учители
Ако търсите начини да подобрите правописа на английския на Вашето дете, можете да напишете списък с английски думи, които детето Ви знае, но да променете правописа. След това ги помолете да проверят и оценят работата Ви като учител. Имаме и онлайн правописна игра за ниво Pre A1 Starters, “тялото”, където курсистите трябва да правят думи от букви с помощта на ярки, забавни картинки!

6. Направете кутия с вълшебни думи
Понякога има повече от един начин да се опише човек или обект. Тези описателни думи се наричат ​​прилагателни. Можете да помогнете на детето си да научи повече описателни думи, като създадете вълшебна кутия с думи.

Поставете нови английски думи в кутията и ги избирайте на случаен принцип всеки ден, за да им помогнете да научат нови думи.

Разберете повече за дейностите на Cambridge Assessment English.